Skip to content

Performance Marketing Specialist

Amsterdam, Noord-Holland, NederlandGrowth Hacking

Functieomschrijving

Ben jij die gretige performance marketeer die de performance van onze klanten door het dak laat gaan? Sluit je dan aan bij Sprints & Sneakers, de snelst groeiende growth hacking agency van Nederland & België. Hoe snel? In Nederland van 20 naar 45 slimme koppen in een jaar tijd. Help jij ons groeien?

Over Sprints & Sneakers

Sprints & Sneakers is een impact agency. Een organisatie dat met een superleuk team gaat voor groei. Groei in het levensgeluk van het team en de mensen daarbuiten, groei in impact op de 17 SDG’s (Sustainable Development Goals) bepaalt door de verenigde naties en groei in resultaat (omzet, winst, mensen etc.) bij onze klanten door middel van growth (of talent) hacking. Onze ambitie is om uiteindelijk met 1000 toptalenten samen impact te maken op een mooiere wereld en de kwaliteit van ons leven zo hoog mogelijk te krijgen. Dit betekent dat we:


 • een verantwoord leven leiden: goed zorgen voor onszelf, een ander en de wereld

 • straks 100% van onze klanten bijdraagt aan 1 van de 17 SDG’s

 • we een inspirerende cultuur creëren waarom we wereldwijd bekend zijn


Onze naam zegt waar we voor staan, we werken in sprints. Sneakers zegt iets over onze cultuur, geen fancy pakken maar snelle sneakers om impact maken dus. Onze manier van werken is experimenteel, want als je doet wat de concurrent doet krijg je de resultaten die de concurrent krijgt. Vanzelfsprekend gebruiken we bekende kanalen zoals Google & Facebook, maar daarbuiten vinden we tal van mogelijkheden om groei te realiseren. We werken full funnel, van eerste contact tot terugkerend klant en zelfs ambassadeur van je merk. Dit doen we natuurlijk datagedreven en met state of the art groei tactieken.


We verdubbelen elk jaar in het aantal mensen en het resultaat. Daarmee behoren tot de snelst groeiende organisaties van Nederland, gaaf toch! Onze ambitie stopt daar echter niet. We creëren met elkaar een toonaangevende bedrijfscultuur waarmee we andere organisaties inspireren. En we zijn de enige growth hacking agency met B-corp status.


Hoe ga jij het verschil gaat maken?

Als performance marketing specialist help jij onze klanten om schaalbaar te groeien. Dit betekent dat je de reeds gevalideerde experimenten, kanalen en tactieken verder uitbouwt en optimaliseert. Dit doe je over een breed palet aan kanalen, waaronder paid search, paid social, CRM/email en CRO. Je werkt datagedreven en bent zeer vertrouwd met metrics als ROAS, POAS en CAC en bent in staat om deze begrippen in begrijpelijke taal uit te leggen aan jouw klanten. Naast dat je strategisch in de lead bent, zorg je ook voor dat de plannen op tactisch en operationeel niveau worden uitgevoerd. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met het S&S team en het team bij de klant. Om je werk goed te kunnen doen beschik je over de nodige projectmanagement skills, waarmee je meerdere ballen in de lucht weet te houden.


Wat kun je van ons verwachten?

Sprints & Sneakers bestaat uit een jong, ambitieus, gezellig en snelgroeiend team. We zijn allemaal mensen die de bestellen willen worden in wat we doen, maar daarnaast hebben we ook enorm veel lol samen! Hier hebben we alles voor je op een rijtje gezet:

 • Een cultuur waarin vrijheid, verantwoordelijkheid en ondernemerschap voorop staan.

 • Een plek waar je je razendsnel ontwikkelt: maandelijks een vaste leerdag, toegang tot onze interne academy en trainingen

 • De mogelijkheid om te werken voor purpose-driven brands en impact maken op een betere wereld.

 • Leuke teamuitjes en gezellige borrels (incl. in-house DJ's).

 • Jaarlijks samen op vakantie.

 • Dagelijks een compleet verzorgde vegetarische lunch.

 • Geen jaarlijkse opslag, maar opslag bij groei en performance!

 • Winstdeling.

 • BYOD vergoeding of een laptop in bruikleen.

 • De mogelijkheid om hybride te werken of om tijdelijk vanuit het buitenland te werken.

Jouw ontwikkeling

Vrijdag is de interne leerdag bij Sprints & Sneakers. Je leest het goed, je krijgt betaald om te leren! Deze dag bestaat uit team-time en uit me-time.

In de ochtend ga je samen met je team aan de slag om te kijken waarin jullie samen kunnen groeien en ervoor zorgen dat de kwaliteit van het werk wordt verhoogd. Vanuit verschillende specialismen worden de key-tactics per klant bepaald om te kijken hoe we een betere service kunnen leveren en de klanttevredenheid kunnen boosten.

De vrijdagmiddag staat in het teken van me-time. Wanneer je bij Sprints & Sneakers start, ga je samen met je Lead en Team People & Culture aan de slag met je groeipad. Samen bepalen jullie waar je naartoe wilt groeien en wat je nodig hebt om dit te bereiken. Tijdens de vrijdagmiddag ga je hieraan werken. Zowel op hard skills, zoals Google Ads, CRM-systemen of automations maar ook op het gebied van soft skills. Deze me-time wordt vormgegeven door wat voor jou het beste werkt. Bijvoorbeeld door interne of externe trainingen, online cursussen of onze (pre)leadership programma’s vanuit de Sprints & Sneakers Academy. Jij bepaalt


Vereisten

Wie ben jij?

Vaardigheden zijn aan te leren, karakter en authenticiteit niet. Het zou fijn zijn als je eerder al wat ervaring hebt opgedaan, maar we willen je vooral ook veel gaan leren. Pas jij in het onderstaande profiel?

 • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring als performance marketingspecialist of een vergelijkbare rol.
 • Je spreekt vloeiend Nederlands.
 • Je investeert graag in jezelf en bent leergierig.
 • Experimenteren zit in je bloed en bent niet bang om te falen (failure = learning).
 • Je beschikt over een gezonde dosis humor (dat denk je in ieder geval zelf 😉).


Je hebt wel eens met een van de onderstaande tools gewerkt*

 • SEA, SEO, Social Advertising – Google Ads, SEMRush, FB Business Manager, TikTok, etc.
 • Data & Analytics - Google Tag Manager, Google Analytics, Segment
 • Spreadsheets – Excel, Google Spreadsheet (pivot tables, formulas, scripts)
 • A/B Testing – KissMetrics, Google Optimize
 • Automations – Integromat, Zapier, Phantom Buster
 • CRM & Marketing Automation – Hubspot, ActiveCampaign, Autopilot, etc.
 • Copywriting – Buzzsumo, Keyword Planner
 • Design – Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Sketch, Video Editing.

* Je hebt een brede basiskennis en het liefst 2 of 3 specialismen.


Verloop sollicitatieproces

 1. Een kennismaking met Hugo waarin we kijken of we elkaar aardig vinden

 2. Kennismaking bij Sprints & Sneakers op kantoor + het maken van een business case waarin je kan laten zien wat je kan.

 3. Meeloopdag: deze dag draai je mee en krijg je een goed beeld van hoe wij bij S&S werken, proef je de cultuur en kun je kijken of dit bij je past. Daarnaast zijn wij natuurlijk ook benieuwd naar jou! Je zal dan ook meewerken en kennismaken met een aantal collega’s.

 4. Is die match daar? Dan doen we je graag een aanbod en ben je officieel onderdeel van de S&S familie!

of